{ "title": "Bal Limon", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Bal-Limon-54.jpg", "date": "20.01.2024 04:14:25", "author": "mustafa zafer kaya", "article": [ { "article": "Bal limon karışımı genellikle kışın tüketilir. Bunun nedeni soğuk algınlığı ve öksürük rahatsızlığına karşı en güçlü doğal kalkanlardan birisi olmalıdır. Her sabah bir bardak tüketilmesi bağışıklığı güçlendirir ve hasta olma riskinizi büyük oranda azaltır.

Bal limon karışımı hazırlama: Limon suyu sıkılır ve isteğe göre limonataya limon kabuğu da bir miktar eklenebilir. Yeşil limon veya misket limonu da tercih meselesidir fakat sulu limon önerilir. Limon suyuna şeker eklemeyin. Çünkü eklenecek bal bu özelliği sağlar. Her türlü bal kullanılabilir fakat öksürük şikâyetleri varsa çam balı özellikle önerilir. Yine aynı şikâyette karışımı sıcak tüketmek boğazları rahatlatıp öksürüğü kesecektir. Bir bardak limonataya 2 tatlı kaşığı bal eklenip bal kayboluncaya kadar karıştırılır.

Bal limon karışımını sabah aç karnına içmek daha yararlıdır. Küçük çocuklarda iştah açar, kış mevsiminde içine nane eklenerek etkisi arttırılabilir ve gribe karşı bütün kapıları kapatmış olursunuz. Kalorisi oldukça düşük, bol C vitaminli ve şekersiz olduğu için her yaştan herkes mutlaka günde bir bardak bal limon tüketmelidir.

Bal limon içeceği yaz mevsiminde ise oldukça ferahlatıcı bir içecek olarak tüketilebilir. Bu karışımı soğuk olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca buz kalıplarına veya bardağa karışımı döküp, içine çubuk koyarak buzdolabında enfes bal limon buzlu dondurması hazırlamak da mümkündür.
" } ] }