Dondurulmuş Limonun Faydaları, limon çoğu kimse için salata, çorba ve çayı lezzetlendirmek için kullanılan bir C vitamini deposudur. Yıllardan bu yana alışıla gelen şey limonun suyunu sıkmak, kabuk ve posasını çöpe atmaktan ibarettir. Belki çok uzun sürelerdir limonu bu şekilde kullandınız ama yazımızı okuduktan sonra limona karşı fikirlerinizin değişeceğinden ve tamamen yeni bir tüketim şekline geçeceğinizden emin olabilirsiniz. Çünkü asıl şifa ve değerli maddeler limonun tamamında özellikle kabuk ve posa kısmında gizli. Evet limon yumuşak haldeyken tamamını tüketmek daha zor. Fakat dondurulmuş limonun kullanım şekli daha kolay olduğu gibi, dondurulmuş limonun faydaları da saymakla bitmeyecek kadar fazla ve çok değerli bir besin. Hadi o zaman hemen bu mucizeyi anlatmaya başlayalım.
Dondurulmuş limonun faydaları nelerdir?
Dondurulmuş limon, fenolik bileşik grupların biri olan flavonid içermektedir. Limon kabuğu ve posası meyvenin en yüksek flavonid içeren kısmıdır. Yapılan bilimsel araştırmalar bütün haldeki dondurulmuş limonun naringin, hesperidin, narirutin, neohesperidin isimli en kıymetli maddeleri barındırdığını ortaya çıkarmıştır. Ayrıca dondurulmuş haldeki limonda polifenoller başta olmak üzere yüksek antioksidan içeriği bulunur. Ülkemiz turunçgil ve limon üretiminde ilk sıralarda yer almaktadır ve biz bu kadar kıymetli bir hazinenin en önemli kısımlarını çöpe atarak heba etme yoluna gidiyoruz. Oysaki yapılma gereken tek şey yıkanmış limonu derin dondurucuya atmak ve içme suyunda, yemeklerde, tatlılarda, salatalarda rende yaparak kullanmaktan geçiyor bu kadar basit bir şeyi sağlık açısından yapmak zor olmasa gerek.
Dondurulmuş limonun faydaları nelerdir?
Dondurulmuş limon, içindeki flavanon yapısı ile damar geçirgenliğini artırarak, kılcal damarların direncini güçlendirmekte ayrıca analjezik ve antiflamatuvar etki yaratmaktadır.
Ve işte dondurulmuş limonun faydaları denildiği zaman akla gelen ve yapılan araştırmalar neticesinde kesinlik kazanmış olan özellik kanser gelişimini yok etme özelliğidir. Dondurulmuş limon kanser gelişiminde rol alan serbest radikalleri yok ederek vücut bağışıklığını kuvvetlendirir.
Dondurulmuş limon kardiyovasküler hastalık riskini ortadan kaldırmaktadır.
Dondurulmuş limonda bulunan C vitamini, DNA ve kromozomların oksidasif hasarlardan korunmasına destek verir.
Ve yine dondurulmuş limonun faydaları açısından en önemli özelliği kan hücrelerinin radyasyon yüzünden ölmesini önlemesidir.
Düzenli olarak dondurulmuş limon tüketildiğinde doğal antioksidan seviyesi artış göstermektedir.
Ayrıca dondurulmuş limonda bulunan yağ ışıl işlem görmemiş doğal bir yağ olması sebebi ile kolon kanseri riskini de engeller.