{ "title": "Hamilelikte Limon", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Hamilelikte-Limon-66.jpg", "date": "20.01.2024 00:30:51", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Hamilelikte limon, anne adayı olan birçok kadının bildiği gibi gebelik döneminin ilk üç ayında sürekli bazı yiyeceklere karşı normalden fazla istekli olmaları veya tam tersi normalden fazla bazı yiyeceklerden tiksinebilmektedirler. Hamilelik döneminde yiyecek ve içecek seçiminin çoğunlukla annenin ve bebeğin ortak isteklerine göre şekillendiği bilinmektedir. Daha çok baskın tarafın bebekten yana olduğu ve bebeğin ihtiyaç duyduğu yiyecekler doğrultusunda annenin istekte duyduğu yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Hamilelik döneminde en fazla aşerme turşu ve limon gibi tatları istemektedirler.

Hamilelikte limon zararlı mıdır?

Limon, antioksidan özelliği sayesinde birçok rahatsızlığı iyileştirici ve önleyicidir. C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyve olan limon, hamilelik döneminde vücudun ihtiyaç duyduğu C vitaminini çok rahat karşılayabilmektedir. Ayrıca limon vücuttaki kan basıncını düşürme ve birçok hastalığa karşı kalkan görevi görme gibi birçok faydaları bulunmaktadır. Hamilelik döneminde hem anne adayı hem de anne karnındaki bebek birçok hastalığa ve virüse karşı savunmasız durumdadır. Bu sırada limon hem anne için hem de bebek için oluşabilecek hastalıklara karşı kişiyi dirençli yapmaktadır. Gebeliğin ilk dönemlerindeki mide bulantıları anne adaylarını oldukça rahatsız etmektedir. Bu dönemde mide bulantısı yaşayan hamilelere ilaç kullanımı yerine doğal olan ve vücuda faydalı olan hamilelikte limon yemeleri önerilmektedir.

Kış aylarında çok fazla tüketilen limonun zararından çok birçok faydası bulunmaktadır. Fakat anne adayının düşük tansiyon gibi bir rahatsızlığı söz konusu ise limonu çok fazla tüketmemesi gerekir. Tansiyonu düşürme özelliği olduğu için daha fazla tansiyon düşmesine neden olmaktadır. Aynı zamanda çok fazla hamilelikte limon tüketildiği zaman diş etlerinde kanamaya da sebep olabilir. Limonun içerisinde bulunan asit sebebiyle çok fazla tüketildiği zaman midede ülser ve gastrit rahatsızlıklarına sebebiyet vermektedir. Bazı araştırmalar limon tüketiminin çok fazla olmasından dolayı sinir sisteminde de çeşitli rahatsızlıklara neden olduğu kanıtlanmıştır.

Gebelik döneminde anne adayının bazı vitamin ve minerallerinin eksik olması zararları yanında bu vitamin ve minerallerin fazla olması da vücut için zararlıdır. Bitkisel besinlerin ve bitkisel çayların içeriğinde çok fazla çeşitli maddeler bulunmaktadır. Bu yüzden hamilelik döneminde bebeğe zararı olmaması için bitkisel çay ve bitkisel besinleri tüketirken mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

Hamilelikte limon; düşük tansiyonu olan anne adaylarının çok fazla limon tüketmemeleri gerekir ve doktorları yardımıyla beraber bir besin tüketim cetveli oluşturmaları gerekir.
" } ] }