{ "title": "Kırmızı Limon", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Kirmizi-Limon-17.jpg", "date": "20.01.2024 23:59:17", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kırmızı Limon, limon doğanın bize sunduğu mucizevi bir bitki türüdür. C vitamini açısından oldukça zengin olan limon tam bir vitamin deposudur. Limon salata ve sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kırmızı limon, Şubat ve Eylül aylarında oldukça sık yenilen bir bitki türüdür. Kırmızı limonun kabuğunun rengi Aralık ve Eylül ayında yeşil Aralık sonu itibariyle turuncu renk alır. Kırmızı limon, oldukça sulu ve çok lezzetlidir. Salatalarda kullanıldığında çok lezzetli ve doğal bir aroma katar. Kırmızı limon, limon türleri arasında en çok su miktarına sahip limonlardan birisidir. Kırmızı limonun kendisine has bir lezzeti ve kokusu vardır.

Kırmızı Limon Yetiştiriciliği

Kırmızı limonu eski kuşaktan finikelilerin en sık kullandığı limon türüdür. Kırmızı limon, çok az sayıda yetiştirilir ama çok lezzetlidir. Kırmızı limon narenciye bahçelerinde özenle yetiştirilir. Kırmızı limon, Doğu Karedeniz, Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok sık yetiştirilir. Kırmızı limon Karadeniz bölgesinde iklim şartlarının en uygun olduğu bölgede yetiştirilir. Kırmızı limonun yetiştirilmesini engelleyen en önemli faktörler düşük sıcaklıklardır. Çeşitlerinin düşük sıcaklıklara dayanıklığı değişkenlik göstermektedir. Kırmızı limon, yetiştiriciliğinde en önemli ikinci faktör de rüzgârdır. Şiddetli esen rüzgârlar hem ağaçların kırılmasına hem de soğukluğu ile kırmızı limona oldukça fazla zarar vermektedir.
" } ] }