{ "title": "Limon Ağacı Yetiştirme", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Limon-Agaci-Yetistirme-28.jpg", "date": "20.01.2024 00:59:12", "author": "Arzu Doğan", "article": [ { "article": "Limon Ağacı Yetiştirme, herhangi bir limon ağacından dal çeliği alma gibi bir şansımız varsa çok daha kolay olacaktır. Bu durumda ağacınızın meyvesini çok daha kısa sürede görmeniz mümkündür. Biz limon ağacının yetiştirmeye çekirdekten başlayacağız. Eğer limon ağacımız içeride yetiştirilecekse çok büyümeyen cins olan mayer limon cinsi tercih edilmelidir.

Limon Ağacı Yetiştirme Aşamaları Nelerdir?

Filizlendirme aşamaları nelerdir?
Bardaklara ekilen limon çekirdekleri sıcak ve güneş alan yere konmalıdır, toprağı kurutulmadan sık sık fazla olmayacak şekilde sulanmalıdır. Aşırı suyun tohumu çürüteceğini unutmayın. 1 -2 hafta sonra bardaklardaki tohumların ilk filizlerini görebiliriz. Bu dönemde nemli kalması için üzerlerine delikler açtığımız plastikle sarılabilir, filizler görüldükten sonra plastikler çıkarılır. Bardaklar güneş alan bir yere konur. İyice görünmeye başlayan filizleri daha sonra ekmek istediğimiz bölgeye dikebiliriz.

Limon ağacı yetiştirme için gerekli toprak çeşidi

Bol humuslu, killi olmayan, geçirgenliği yüksek, Ph değeri 6-6,5 olan topraklar tercih edilmelidir. Eğer saksıda yetiştirilecekse, toprak ya da ağaç saksılar tercih edilmelidir.

Limon ağaçlarının gübreleme; organik besinler zamanında verilmesi gerekir, genellikle bu dönem çiçeklenme zamanından önce olmalıdır. Saksıda yetiştirilenler açısından bu besinler dahada önemlidir. Çünkü saksılar küçük olduğu için sulamayla besin değerini daha çabuk kaybederler, bundan dolayı ayda bir besinler limon ağacına verilmelidir.

Limon ağaçlarının sulanması; yaz aylarında günlük sulanmalıdır dibinde aşırı su birikmesi mantarlar yaratarak limon ağacını öldürür kış aylarında haftada ya da 15 günde bir sulanmalıdır.

Limon ağaçları için uygun hava koşulları; limon ağaçları bol güneşli havaları sever, kapalı ortamlarda havalandırmanın olamayacağı için yaprak dökmeye başlar.

Limon ağacı yetiştirme konusununda, budamanın yapılışı çok önemlidir. Yanlışlıkla meyve veren sürgünler kesildiği zaman ürüne engel olunur. Gençleştirme budaması, limon ağaçlarının kuvvetlenmesini sağlar. Yaşlı limon ağaçlarına gençleştirme budaması yapılmaz.
" } ] }