{ "title": "Limon Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Limon-Kabugu-Receli-31.jpg", "date": "19.01.2024 10:22:06", "author": "Arzu Doğan", "article": [ { "article": "Limon kabuğu reçeli, limon turuçgiller ailesinden bir besindir ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Genellikle sofralarımızda, salatalarda kullanımı ile bilinir. Ancak şimdi sofralarımızda çok farklı şekilde yer alan limon kabuğu reçeli tarifini vermeye çalışacağız. Alıştığımız meyvelerle yapılan reçellerin dışında bir reçel olan limon kabuğu reçeli oldukça pratik yapılan ve farklı bir reçeldir. Kahvaltılarımızın vazgeçilmez besinlerinden olan reçellerimizin arasına bir tarif daha ekleyelim.

Limon kabuğu reçeli tarifi için malzemeler
Limon kabuğu reçeli nasıl yapılır?

4 tane limonu işe başlamadan önce iyice yıkayıp temizleyelim. Bu limonlardan 3 tanesinin kabuğunu rendenin en iri tarafıyla rendeleyelim kalan 1 limonun kabuğunu da ince ince doğrayalım. Hazırladığımız limon kabuklarını bir tencereye alıp üzerine limonları geçecek şekilde su koyarak kaynatalım 5-10 dakika kadar kaynayan limon kabuklarını süzgeç yardımı ile süzelim suyunu dökelim. Bu işlem birkaç kere tekrarlanmalı aksi taktirde reçeliniz acı olacaktır.

Sonrasında tencereye 1 su bardağından biraz fazla suyla, 2,5 su bardağı toz şekerimizi de koyarak kaynatmak için ocağa alalım, üzerine de yarım limon suyunu ekleyip kısık ateşte kaynatalım kaynayan karışıma acısını aldığımız limon kabuklarını ekleyelim. Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu bir hal alıncaya kadar kaynatalım. Reçel genellikle 40-45 dakika sürede koyulaşmaktadır. Reçelin olup olmadığını test etmek için 1 yemek kaşığı kadar reçeli bir tabağa koyup buzdolabında 4-5 dakika kadar beklettiğinizde koyulaşıyorsa reçel kıvamını almış demektir. Eğer çok sulu ise kaynatmaya devam edin. Reçeller soğuduğu zaman koyulaşır. Hazırlanan limon kabuğu reçeli sıcak sıcak cam kavanozlara doldurulup kapağı sıkıca kapatılarak, uzun zaman saklayıp kullanılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }