{ "title": "Limon Kabuğu Yemek", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Limon-Kabugu-Yemek-75.jpg", "date": "21.01.2024 14:21:19", "author": "Mutlu Çalış", "article": [ { "article": "Limon Kabuğu Yemek; hemen hemen herkesin bildiği bir şey olan limonun faydalarını, saymakla bitiremeyiz. Limon gibi limonun kabuğu da vücut için oldukça faydalıdır. Diğer turunçgiller gibi (Portakal, greyfurt) limonun kabuğu acı değildir. Bundan dolayı limon kabuğunu tüketmek elverişlidir. Limon kabuğu içeresinde bulunan dlimonen denilen bir maddeden dolayı vücut için çok faydalıdır.

Limon kabuğu yemenin faydaları nelerdir?
Limon kabuğu yemek vücut için çok faydalı olup, kalp, karaciğer gibi organlarda olumlu etkisi bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. İçerisindeki bazı uçucu asitler sayesinde cilt sağlığına çok faydalıdır. İyi bir antioksidan, iyi bir antitümöral olan limon kabuğu, toksik maddelerin vücuttan atılımını ve kötü huylu kanser mücadelesinde vücuda fayda sağlamaktadır. İçerisindeki birtakım kimyasal maddeler sayesinde vücut yağ yakımını arttırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Limon kabuğu yemek sonucunda vücuda alınan maddeler
Limon kabuğu yemek ile günlük almanız gerek kalsiyum, potasyum, vitamin ihtiyacınızı karşılamada yardımcı olur. İçerisindeki birtakım uçucu yağ asitleri ile de kolesterol seviyesi, kan şekeri değerleri gibi parametrelerin düzenlenmesinde fayda sağlamaktadır. Limon kabuklarını direk olarak yiyebileceğiniz gibi, limon kabuklarını çay olarak demleyip de içebilirsiniz. Ayrıca limon kabuklarını rendeleyip, salatalarınıza, keklere, kurabiyelere katarakta tüketebilirsiniz.
" } ] }