{ "title": "Limon Şekeri", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Limon-Sekeri-36.jpg", "date": "19.01.2024 17:02:07", "author": "Arzu Doğan", "article": [ { "article": "Limon şekeri, her derde deva olan limon birçok alanda kullanılmaktadır. Limonun salatalarda, çorbalarda ve yemeklerde kullanımı çok bilinir. Limon şekeri çocuklarımız için de bulunmaz bir gıda olacaktır. Piyasada satılan şekerlemeler yerine evde hazırlayacağımız limon şekeri oldukça doğru bir tercih olacaktır.

Limon şekeri için malzemeler
Limon şekeri nasıl yapılır?

Önce limonlar iyice yıkanıp temizlenir. Temizlenen limonların kabukları, beyaz kısmını almayacak şekilde soyulur. Soyulan limon kabukları mümkün olabildiği kadar ince ince şeritler halinde doğranır. Bu şekerlemeyi yapmak çok kolay tek uğraştıran kısmı kabukların kesilmesidir. Doğranmış olan limon kabuklarını bir tencereye koyup üzerine su koyarak kaynatalım 5-10 dakika sonra süzelim. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayalım, kaynatıp suyunu dökerek limon kabuklarının acısının iyice gitmesini sağlayalım. Acısını iyice aldığımız limon kabuklarını tekrar tencereye alıp 1 bardak su ve 1 su bardağı toz şekerle iyice kaynatalım, burada süre vermek yerine karışımın kıvamına bakarak ayarlamak daha doğru olacaktır. Karışım koyu kıvama gelinceye kadar kaynatılmalıdır.

Kaynayan limon kabuklarını bir süzgeç yardımı ile süzüp bir kenarda ılınmasını bekleyelim. Ilınan limon kabuklarını daha sonra 1 su bardağı toz şekere iyice bulayıp yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine sabırla tek tek dizelim çok sıcak olmayan fırın ayarında, sık sık karıştırarak pişirelim. Kıtır kıtır olduğundan emin olduktan sonra fırından çıkaralım. İyice soğuttuktan sonra cam bir kavanoza doldurup tüketebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }