{ "title": "Limon Sosu", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Limon-Sosu-65.jpg", "date": "18.01.2024 22:29:37", "author": "Nazlı turan", "article": [ { "article": "Limon sosu, limon, pudra şekeri ve suyun karıştırılarak hazırlanan karışıma limon sosu denmektedir. Limon sosu damak zevkine göre yemeklerin üzerine dökülerek tüketilebilir veya bu sosu hazırlayıp kek, pasta, kurabiye veya yemeklerin yapım aşamasında da kullanılabilir. Limon sosunun ana maddesi limon olduğundan mutfağımızda sıkça kullandığımız meyveler arasında yer alır. Limonun c vitamini bakımından oldukça zengin olduğunu biliyoruz. Limon antiseptik özelliğinden ötürü vücudumuzda mikroplara karşı savunma mekanizması için oldukça önemlidir. Limon ülkemizde daha çok çorbada, balıklarda, salatalarda, mezelerde ve turşu yapımında yoğun olarak kullanılır. Limon sosunun birçok çeşidi bulunmaktadır. En yaygın olarak kullanılan limon ve sudan yapılandır. Bu sosun yapımı oldukça kolay ve hızlıdır.

Limon sosu daha çok kısır, çiğ köfte ve benzeri yemekler yanında tercih edilir. Ayrıca bu sosu salatalarda damak zevkine göre ekşi seven kişiler için oldukça sık kullanılır. Halk arasında en çok limon sosu olarak limonun suyu çıkarılıp su ile seyreltilerek kullanılır. Başka bir çeşidi ise; limon suyu, su, pudra şekeri ve limon kabuğu kullanılarak yapılan sostur. Bu sos daha çok limon aromalı pasta, kurabiye veya kek yapmak isteyenler tarafından tercih edilir.

Limon sosu için gerekli malzemeler
Limon sosu nasıl yapılır?

İlk önce bir adet tam limonun kabuğunu rendeden geçirelim. Rendelenen limon kabuğunu ve üç çay bardağı pudra şekerini bir kapta karıştırıp iyice ezelim. Üçüncü adımda ise on veya on iki damla limon suyunu bu karışıma ekleyelim. Ardından üç yemek kaşığı soğuk suyu ekleyelim. Daha sonra bir miktar daha karıştırırsak limon sosumuz tüketilmeye hazır hale gelir.

Limon sosu tüketmenin faydaları nelerdir?
" } ] }