{ "title": "Misket Limonu", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Misket-Limonu-94.jpg", "date": "19.01.2024 20:52:56", "author": "Tuğçenur Bayram", "article": [ { "article": "Misket limonu, normal limonların aksine ebat olarak daha küçüktür ve kabuğu daha kalın ve daha kokuludur. Dış kabuğu meyve ne kadar büyürse büyüsün hep yeşildir. Limongiller sınıfında yer alan ekşi bir meyvedir fakat diğer limon türlerine göre daha az sulu ve daha az ekşidir. Posa yönünden zengindir ve asidik özelliği daha yoğundur. Çekirdekleri bulunur ve kısa bodur ağaçlarda yetişir. Asidik özelliğinin yanı sıra vitamin C açısından en zengin meyveler arasındadır. Glikoz oranı yok denecek kadar azdır. Genellikle yemeklere aroma katmak açısından kullanılırlar. Bunun yanı sıra detoks kürlerinde veya bitki çaylarında da sıkça kullanılır. Ayrıca birçok türü vardır. Diğer limon türleri ile kıyaslanınca daha pahalı olduğu bilinmektedir. İlk olarak İngilizler tarafından kullanıldığı tahmin edilmektedir fakat tam tarihçesi bilinmemektedir. İngiltere'den bir grup tayfanın deniz seferlerinde hastalık kaptıklarını düşünerek kullanmaları üzere yaygınlaştığı üzerine söylentiler mevcuttur. Bunca özelliği bulunan bir bitkinin elbette ki faydaları da oldukça fazladır.