{ "title": "Zencefil Bal Limon", "image": "https://www.limon.gen.tr/images/Zencefil-Bal-Limon-58.jpg", "date": "21.01.2024 20:41:27", "author": "Burcu Soyupak", "article": [ { "article": "Zencefil Bal Limon; Kimyasal ürünlerin yan etkilerinden ve doğal ürünler ile yapılan araştırma ve bulguların artması sonucu doğal ürünlere olan yönelim son zamanlarda arttı. Cildimize kimyasal bileşenlerden meydana gelen katkı maddeli ürünler yerine yan etkisi olmayan, sağlığa herhangi bir zararı olmayan ve maliyeti çok çok uygun olan doğal ürünler ile çok güzel maskeler yapıp uygulayabiliriz. Bunun yanı sıra doğal ürünlerin sağlığa faydaları da saymakla bitmez, şifa kaynağı doğal olan bir sürü bitki vardır. Bunların başında ise zencefil ve zencefil ile hazırlanan karışımlar, bitki çayları, kürler, yağlar ve kremler vardır. Şifayı doğada aramak her zaman en sağlıklı olan yoldur.

Zencefil; Antinflamatuar ev antioksidan niteliklidir. Yüksek oranda mineral barındırır. Hemen hemen her akut mikrobik hastalık üstünde etkisi vardır. Sindirim ve dolaşım sistemlerini düzene sokar. Hem kan şekerini hem de tansiyonu dengeler. Besinlerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Ağrıları azaltır, öksürük gidericidir. Hem sadece bal hem de bal, limon ile karıştırıldığı zaman öksürük üzerinde olukça etkilidir.

Yemeklerde baharat şeklinde, içeceklerde toz, rende şeklinde de tüketilebilir. Direk olarak zencefil yalnız başına tüketimi çok tavsiye edilmez. Baharat veya çay olarak günde 1 tatlı kaşığı, kök zencefil ile hazırlanan çay ise günde 3 fincan kadar tüketilebilir. Her yaştan birey kullanabilir. Hamilelik süresinde kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır.

Bal; Mucizevi bir besin ola bal enerji vericidir. Kötü kolesterolü düşürür, kolesterol dengesini ayarlar. Saçlara, cilde, ellere hem yalnız hem de başka doğal ürünler ile karıştırılarak maskelere hazırlanır ve uygulanır. Uygun olan miktarda tüketildiği zaman kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Ciltteki yara ve yara izlerini tedavi eder. Öksürük tedavisinde sıklıkla kullanılır, etkili bir iyileştiricidir.

Limon; Yapısında bulunan bol miktardaki C vitamini ve zengin içeriği sayesinde birçok sağlık sorununda endişe edilmeden kullanılır. Özellikle kış aylarında kurtarıcıdır. Öksürüğe iyi gelir. Bunun yanı sıra cilde, saç bakımında, yanık ve yaralarda, iç kanamalarda, hazımsızlık sorununa, dirseklerde ve dizlerdeki kararmalarda, boğaz enfeksiyonlarında tedavi edicidir.

Zencefil Bal Limon Nasıl Yapılır?
Yapılışı: Limonlar yıkanır ve kabukları soyulmadan ince ince dilimlenir. Limon dilimleri ortadan ikiye bölünür. Zencefil kabuğu soyulur ve dilimlenir. Cam bir kavanoza dilimlenen zencefil ve limonları eklenir. Üzerine balı ilave edilir ve karıştırılır. Kavanozun kapağı kapatılır ve buzdolabına konur. 2-3 gün kapağı açılmadan dolapta bekletilir. Daha sonra zencefil bal limon kürü hazır olur. 1 fincan 43 dereceyi geçmeyecek sıcak su içine yaklaşık olarak 3 tatlı kaşığı bu kürden eklenir ve içecek hazırlanır. Servis edilirken tercihe bağlı olarak limon ya da bal ilavesi yapılabilir.

Zencefil Bal Limon Ne İçin Tüketilir?

Bu kür ya da şurup oldukça lezzetlidir. Tamamen doğal olduğu için yan etkisi bulunmaz, tereddüt etmeden tüketebilirsiniz. Bu kürü özellikle kış aylarında vazgeçilmeziniz olarak dolaplarınızdan eksik etmeyeceksiniz. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi viral hastalıklara karşı oldukça etkilidir. Kış aylarında zencefil bal limon karışımını hazır edin, dolabınızda mutlaka bulunsun. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Özellikle çocuklar için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kronik farenjit hastalarına doktorların tavsiye ettiği bir karışımdır.
" } ] }