Limon Kabuğu Yemek
Limon Kabuğu Yemek; hemen hemen herkesin bildiği bir şey olan limonun faydalarını, saymakla bitiremeyiz. Limon gibi limonun kabuğu da vücut için oldukça faydalıdır. Diğer turunçgiller gibi (Portakal, greyfurt) limonun kabuğu acı değildir. Bundan dolayı limon kabuğunu tüketmek elverişlidir. Limon kabuğu içeresinde bulunan dlimonen denilen bir maddeden dolayı vücut için çok faydalıdır.
Limon kabuğu yemenin faydaları nelerdir?- Ciltte faydalıdır.
- Tümör gelişimini engellemektedir.
- Karaciğer ve safra kesesine faydalıdır.
- Mide asidini dengeleme görevi vardır.
- İyi bir balgam söktürücüdür.
- Vücuttaki bakterileri öldürür.
- Sinir sisteminin aktivasyonuna olumlu etki yapar.
- Kalp ritimlerini düzenler ve kalbi rahatlatır.
- Kadınlarda yumurtalık kisti oluşumunu azaltır.
- Zayıflatıcı etkisi vardır ve yağ yakmaya yardımcı olur.
- Kolesterol seviyesini düşürür.
- Kemik sağlığını korur.
Limon kabuğu yemek vücut için çok faydalı olup, kalp, karaciğer gibi organlarda olumlu etkisi bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. İçerisindeki bazı uçucu asitler sayesinde cilt sağlığına çok faydalıdır. İyi bir antioksidan, iyi bir antitümöral olan limon kabuğu, toksik maddelerin vücuttan atılımını ve kötü huylu kanser mücadelesinde vücuda fayda sağlamaktadır. İçerisindeki birtakım kimyasal maddeler sayesinde vücut yağ yakımını arttırmakta ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Limon kabuğu yemek sonucunda vücuda alınan maddeler- Yüz gram limon kabuğu yenildiğinde 134 miligram kalsiyum almış olursunuz.
- Yüz gram limon kabuğu tükettiğinizde 160 miligram potasyum almış olursunuz.
- Yüz gram limon kabuğu tükettiğinizde 129 miligram C vitamini almış olursunuz.
- Yüz gram limon kabuğu tükettiğinizde 10.6 gram lif tüketmiş olursunuz.
Limon kabuğu yemek ile günlük almanız gerek kalsiyum, potasyum, vitamin ihtiyacınızı karşılamada yardımcı olur. İçerisindeki birtakım uçucu yağ asitleri ile de kolesterol seviyesi, kan şekeri değerleri gibi parametrelerin düzenlenmesinde fayda sağlamaktadır. Limon kabuklarını direk olarak yiyebileceğiniz gibi, limon kabuklarını çay olarak demleyip de içebilirsiniz. Ayrıca limon kabuklarını rendeleyip, salatalarınıza, keklere, kurabiyelere katarakta tüketebilirsiniz.
21.01.2024 14:21:19
Limon Kabuğu Yemek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|