Limon tuzu, asıl adı kimyasal sitrik asittir. Renksiz ve kristal bir yapıya sahip olan organik bir bileşiktir. Birçok meyve ve sebzede bulunur. Ekşi olan meyve sebzelere ekşimsi tadı içerisinde doğal olarak bulunan limon tuzu verir. Gıda sektöründe yaygın olarak kullanımı yapılan limon tuzu, önceden limon ve narenciye sularından elde edilmekteydi.
Ancak bu elde etme yöntemi maliyetli olduğu için günümüzde sentetik olarak şeker pancarından elde edilmeye başlanmıştır. Fermantasyon yöntemiyle elde edilen limon tuzu, neredeyse tüm canlı hücrelerde ve bitkilerde bulunan doğal bir bileşiktir. Mutfaklarda sıkça kullanılan limon tuzu yaygın olarak, reçel, turşu, birçok yemek çeşidine lezzet vermektedir. Mutfak haricinde temizlik ürünü olarak da farklı alanlarda kullanılmaktadır. Sağlık içinde geniş yelpazede faydası olan bir bileşiktir.